Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να δώσει λύσεις! Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει!

Του Νίκου Ε. Ηγουμενίδη*

Με την υποδοχή του 2021, ενημερωθήκαμε από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για τα αυστηρότερα μέτρα που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουμε την «χαλάρωση» των εορτών και το σφοδρότερο 3ο επιδημικό κύμα. Ωστόσο, η κυβερνητική προπαγάνδα δεν αισθάνεται την ανάγκη ενός τουλάχιστον στοιχειώδους απολογισμού, για τους μέχρι σήμερα χειρισμούς. Ας δούμε πιο συγκεκριμένα:

  1. ΠΑΙΔΕΙΑ
    Οι υποδείξεις των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων, περιλαμβάνουν συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με τις αποστάσεις στις τάξεις, τα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό γονέων καθώς και παππούδων που διαμένουν στην ίδια στέγη με τους μαθητές.
    Τι έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ, για την προετοιμασία των σχολείων, 10 μήνες τώρα, από τον Μάρτιο του 2020; ΤΙΠΟΤΕ! Και σήμερα η Υπ. Παιδείας έχει το θράσος, εν μέσω ανακοινώσεων για αυστηροποίηση των μέτρων, να μιλάει για άνοιγμα των εισόδων στα σχολεία, προς αποφυγή του συνωστισμού.
    Και σαν να μην έφταναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι γονείς τους, φέτος, για ισχύ από την φετινή Γ’ Λυκείου, επιτείνει την αναστάτωση των μαθητών με τον σχεδιασμό για την Τράπεζα Θεμάτων, τους “κόφτες” στη βάση εισαγωγής, τα διπλά μηχανογραφικά, και όλα εκείνα τα μέτρα που οδηγούν σε αποκλεισμό χιλιάδες υποψήφιους από τα Πανεπιστήμια. Μείωση του ζωτικού χώρου της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας υπέρ της ιδιωτικής.
    Για πόσο αλήθεια, ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, θα συνεχίζουν να μας εμπαίζουν και να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας;
  2. ΥΓΕΙΑ
    Για το αναμενόμενο σφοδρότερο 3ο επιδημικό κύμα, πέρα από τα μέτρα καταστροφής της οικονομίας, τι έκανε η κυβέρνηση για την ενίσχυση του ΕΣΥ; Για την ένταξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού; Έχει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ολοκληρωμένη υγειονομική στρατηγική για την αναχαίτιση της πανδημίας; Ποιός είναι ο σχεδιασμός της εμβολιαστικής εκστρατείας; Γιατί συνεχίζονται οι αναβολές του εμβολιασμού των ανθρώπων της πρώτης γραμμής;
    Με τις ιδεοληπτικές εμμονές σε βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας, γίνεται ολοφάνερο ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την υγειονομική κρίση.
  3. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    Η πρώτη επιλογή και μοναδική πρόταση της κυβέρνησης, το κλείσιμο της οικονομίας, έχει καταστροφικές συνέπειες. Αποχαιρετήσαμε το 2020 με έλλειμμα 14 δις. Η ανεργία έχει πάρει την ανηφόρα. Η υποδηλωμένη, υποδουλωμένη εργασία και οι μεσαιωνικού χαρακτήρα εργασιακές συνθήκες, γίνονται σήμερα ο κανόνας. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που οδηγήθηκαν σε οριστικό λουκέτο, είναι περισσότερες από τα επίσημα στοιχεία. Βιώνουμε την οικονομική καταστροφή που προκαλεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική επιλογή «ανοσίας αγέλης» που ακολουθεί η Δεξιά για να αντιμετωπίσει την οικονομική – υγειονομική κρίση.
    Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, δεν μπορεί. Ωστόσο, η οικονομία, η κοινωνία, η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Επιταγή των καιρών, κοινωνική αναγκαιότητα, η αλλαγή πολιτικής ρότας. Υποχρέωση της Αριστεράς, της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης, να βρεθούμε πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα.
  • Για να υψώσουμε ανάχωμα και να σταματήσουμε την νεοσυντηρητική λαίλαπα!
  • Για να βγούμε από την πρωτοφανή κρίση όλοι, όρθιοι!
  • Για την Ελλάδα της εργασίας, της αξιοπρέπειας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ισότητας, της δημοκρατίας!
    ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ!
    ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΑΝΙΚΩΝ ΜΑΣ

*Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί